17 novembris, 2008

Šūšanas process

1. Diega garums un ar cik diegiem šūt?
Ja shēmā nav citādi norādīts, tad uz 14. aidu šuj ar 2 diegiem. Uz 16. aidas šuj ar 2 vai 1 diegu, uz 18. aidas parasti šuj ar 1 diegu, bet būtībā, šie noteikumi ir relatīvi – pirmkārt ir jāskatās, kas teikt shēmā un otrkārt jāskatās, kā pašai patīk. Jo citām patīk arī krustiņi uz 18. aidas, kas šūti ar 2 diegiem un izskatās pēc bumbulīšiem, bet citām patīk, ja darbiņš ir tāds ‘gaisīgs’ šūts ar mazāku diegu skaitu.

Tāpat shēmā var būt norādīts, ka vietām ir jāšuj ar 2 diegiem, vietām ar 3, vietām ar 1. Ja tā ir teikt, tad tā arī ir jādara, jo tā var panākt interesantu efektu.

!!! 2 diegi ir 2 no 6, nevis 2 diegi pa sešiem. Es parasti, ja ir jāšuj ar 2 diegiem, nogriežu apmēram 70 cm garu diega gabalu no ficītes, tad atdalu 1 pavedienu un pārloku to uz pusi

2. Diega nostiprināšana. IZŠUJOT NEKAD DIEGU NENOSTIPRINA AR MEZGLU! NE UZSĀKOT, NE ARĪ NOBEIDZOT ŠUVUMU!
Ir 3 veidi, kā, uzsākot šūšanu, nostiprina diegu:
1. ar cilpu.
2. aizlokot aiz diedziņiem
3. piešujot klāt procesa laikā (uzsākot šūt atstāj kreisajā pusē pāris centimetrus diega, kuru, šujot krustiņus, piešuj klāt pie auduma)

3. Krustiņu šūšana. Ir pilnīgi vienalga, kādā virzienā ir krustiņu virsējais diegs, vai tas ir šādi //// vai šādi \\\\\ , bet VISĀ ŠUVUMĀ TAM IR JĀBŪT VIENĀ VIRZIENĀ!!!

4. Diega nostiprināšana, kad ir beidzies adatā diegs, vai arī ir, kad ir jāņem citu krāsu.
Visbiežāk diegu vienkārši aizloka aiz jau izšūtā, bet NEKĀDĀ GADĪJUMĀ NENOSTIPRINA AIZMETOT MEZGLU!

Nav komentāru: